http://www.forlagettshop.se
×
 x 

Kundvagn - är tom

Ett hus, alla media, alla format!

En rubrik tänkt att sammanfatta vår arbetsidé. Att via en kontakt, och med en enkel beställningsfunktion erbjuda hela mediautbudet, både analogt och på sikt även digitalt.
Vi är ett mediahus som representerar samtliga svenska leverantörer och utgivare av media, samt ett stort antal licensgivare utomlands – alla med biblioteksrättigheter.

Kundvänlighet, flexibilitet och leveransgaranti – våra tre viktigaste ledord
När andra digitaliserar sin kundvård med röststyrda kundcenter etc, så satsar vi på en utökad personlig service och bättre tillgänglighet.


 

Ett annat mål är att sätta det fysiska biblioteket i första rummet
Där det digitala ska gynna mötesplatsen biblioteket. Det var så vi resonerade 2007 när den första Mediejukeboxen tog plats mitt i det fysiska biblioteket, och vi har samma syn idag när vi inom kort lanserar E-boxen – bibliotekets digitala lånedisk för e-böcker.

Mediejukeboxen

Mediejukeboxen är vår utlåningsstation för digitala lån. Här kan bibliotekets låntagare hämta hem ljudböcker, e-böcker, språkkurser, musik. Vårt mål på sikt är att innehållsmenyn ska erbjuda alla mediaområden.

Allt media ligger lokalt placerad i Mediejukeboxens dator, vilket gör den sriftsäker och ger snabba nedladdningar. (Snittiden för en normalstor ljudbok är cirka 1,5 minut)
Genom internetuppkoppling kontrollerar vi statistik och övervakar drift, samt löpande överföring av nya titlar.

Nytt är att under 2015, i samband med vårt öppnade av Digitala Torget, kan
biblioteket välja sitt eget innehåll, och profilera tjänsten utifrån egna önskemål. Kanske en renodlad ljudboksversion, eller en e-boksstation? Eller en kombination av de båda?

Mediejukeboxen finns som golvstation eller för placering på vägg, tex i bokbussar. Den första Mediejukeboxen levererades redan 2007 till biblioteket i Skövde. Stationen finns idag ute över hela landet. Den totala utlåningen har nyligen passerat 1,5 miljoner nedladdningar.

 

Mobila Mediejukeboxen

Mycket går att ersätta men inte biblioteket som mötesplats. Däremot  tror vi på behovet av digitala komplement för att ta biblioteket in i en ny tid. Det är så vi ser på den mobila mediejukeboxen – ett tidsriktigt komplement. (se www.mediejukeboxen.se)

Vår mobila tjänst – ett litet digitalt bibliotek
Tjänsten innehåller ett sk basutbud ca 1200 titlar, samt tillkommande 10 nyheter per månad (500 svenska ljudböcker, 150 svenska e-böcker, 150 engelska ljudböcker, 26 språkkurser, cirka 200 musikalbum). Med 3 nya mediaområden under test (film, tidskrift och kunskap & upplevelser). Målet är att tjänsten på sikt ska erbjuda alla mediaområden.

Nytt är att biblioteken själva kan forma sitt innehåll
Under kvartal 1 2014 öppnar vi licensbutiken Digitala Torget, tänkt att arbeta jämsides med vår butik där biblioteken kommer att kunna beställa digitala licenser för alla mediaområden.

Digitala Torget kommer att erbjuda en varierad prismeny, i linje med förlagens önskemål om prissättning.

Läs mer på www.mediejukeboxen.se

 

Vi gör allt för biblioteken

FörlagEtt har under drygt 30 år arbetat med och för landets bibliotek. Vi är en renodlad biblioteksleverantör, ingen verksamhet riktad mot konsument. Vår arbetsidé är att
erbjuda det lilla företagets fördelar, obyråkratiska, och vara tillgängliga för personliga samtal samt att erbjuda en bra service. Samtidigt är vi det stora företaget när det gäller utbud av såväl svensk som utländsk media.

Vår servicegaranti;

 • Vi levererar allt media hyllfärdigt, enligt önskemål
 • Snabba leveranser
 • Katalogpost och expektans, egen katalogavdelning som katalogiserar i Libris
 • Även leverans av Burkposter
 • Bibliografisk information
 • Hyllsignum
 • Etikett eller stämpel med biblioteks namn
 • RFID etikettering
 • Evighetsboxar med mjukfickor
 • Bibliotekslomme
 • Streckkod
 • DVD skydd ( Sprickskydd förfilm)
 • Red Tag – stöldskydd för filmer
 • Otursgaranti – ger våra avtalskunder fri renovering, slipning av köpt media från FörlagEtt. Gäller ett år från inköpsdatum. Otursgarantin omfattar även stöld av media under samma tid, ett år.

 


Kontakt

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns på plats vardagar 09.00-17.00. 
Tel 08-760 34 10,FörlagEtt
Box 8029, 168 08 Spånga. 
Tel 08-760 34 10. Fax 08-760 04 10. 
Epost:


Kontakta oss

FörlagEtt AB
Box 8029, 168 55 Spånga
Besök oss på Stormbyvägen 2-4, Spånga
Telefon: 08-760 34 10 E-post: